Rumunsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Itálie – J. Korea 8:1 (kon.) | Maďarsko – Slovinsko 2:1 (kon.)
konec
Itálie
8:1 (4:0, 0:1, 4:0)
Jižní Korea
Sobota 04.05.2024, 16:00 • Sparkasse Arena, Bolzano • Mistrovství světa - I. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Itálie vyhrává nad Jižní Koreou 8:1 a sice odsuzuje Asiaty k sestupu do divize I.B, ale zároveň musí čekat na večerní jakoukoliv výhru Slovinska, aby postoupila spolu s touto zemí na MS 2025, se s vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (18:56:21)
     
    Slovinsko má jistý postup. Pokud navíc jakkoliv porazí Maďary, postoupí spolu s ním Itálie. Naopak pokud Maďarsko jakkoliv vyhraje, postoupí spolu se Slovinskem a třetí skončí Itálie.
     
    Situace v tabulce:
    1. Slovinsko, 9 bodů (13:6) – zápas k dobru
    2. Itálie, 9 bodů (20:10)
    3. Rumunsko, 9 bodů (11:17)
    4. Maďarsko, 8 bodů (13:7) – zápas k dobru
    5. Japonsko, 4 body (11:17)
    6. Jižní Korea, 3 body (12:23)

    Čtrnáctý zápas na turnaji určil, že Jižní Korea sestupuje, Japonsko je zachráněno a Rumunsko už nemůže snít postupovou pohádku, jelikož v případě rovnosti bodů s Itálií má horší vzájemný zápas. V případě bodové rovnosti v minitabulce se Slovinskem, Itálií a Rumunskem (tedy za prvním Maďarskem) skončí třetí, tedy čtvrté. V případě bodové shody s Maďarskem, Itálií a Rumunskem (tedy za prvním Slovinskem) skončí druhé, tedy třetí.

    Možné scénáře posledního zápasu Maďarsko – Slovinsko:

    Maďarsko vyhraje za 3 body:
    Postupuje 1. Maďarsko (11 bodů) a 2. Slovinsko (9 bodů)
    Slovinsko, Itálie a Rumunsko všichni 9 bodů. V minitabulce by skončilo 1. Slovinsko (6 bodů) a postoupilo by.

    Maďarsko vyhraje za 2 body:
    Postupuje 1. Maďarsko (10 bodů) a 2. Slovinsko (10 bodů)

    Maďarsko prohraje za 0 bodů:
    Postupuje 1. Slovinsko 12 bodů a 2. Itálie 9 bodů (lepší vzájemný zápas proti Rumunsku)

    Maďarsko prohraje za 1 bod:
    Postupuje 1. Slovinsko 11 bodů a 2. Itálie 9 bodů
    Itálie, Rumunsko a Maďarsko všichni 9 bodů. V minitabulce by skončila 1. Itálie (4 bodů) a postoupila by.
     
    Nejlepší hráči na turnaji:

    Itálie:
    Daniel Mantenuto
    Diego Kostner
    Daniel Frank

    Korea:
    Sin Sang-hun
    I Čchong-min
    Kang Jun-sok
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Itálie: Daniel Mantenuto (dnes 2+1)
    Jižní Korea: I Don-ku
     
    Vzestup korejského hokeje končí. Tým, který v roce 2015 postoupil z divize I.B do divize I.A a v roce 2018 si dokonce zahrál na mistrovství světa (ze kterého ale hned sestoupil), jde nyní opět o patro níže a za rok po 10 letech bude opět hrát jen v divizi I.B (třetí nejvyšší).
     
    Zápas je minulostí. V první třetině se Itálie dostala do čtyřbrankového vedení, když se postupně trefili Luca Frigo, Daniel Mantenuto, Diego Kostner a Daniel Frank. První branku dal Frigo již po 21 sekundách a za další půl minutu mohlo být srovnáno, ale branka Korejců nebyla správně uznána, neboť byl puk za čáru dostrkán rukou.

    Zkraje druhé části sice Jižní Korea snížila zásluhou Sin Sang-huna a následně hrála lépe, ale více snížit se jí nepodařilo. Naopak 20 sekund před koncem třetiny byl na 5 minut a do konce utkání vyloučen Kim Sang-job, který v potyčce trefil Gliru hlavou a zkraje třetí části měli Italové dlouhou přesilovku, kterou využili čtyřmi trefami Daniel Catenacci, Daniel Mantenuto, Anthony Salinitri a Michele Marchetti. Branka Diega Kostnera vzápětí už uznána nebyla, neboť předtím jeho spoluhráč Marchetti povalil brankáře na zem. Na třech bodech pro Itálii to však nemohlo vůbec nicz změnit – 8:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu. Italové budou nervózně vyhlížet večerní zápas Slovinska s Maďarskem, kde potřebují, aby Maďarsko nebodovalo.
     
    58:18
    Itálie je v plném počtu.
     
    58:15
    Úsměvný moment v korejské přesilovce. O In-gjo za vlastní brankou neudržel rovnováhu a v rychlosti spadl na vlastní klec, kterou vychýlil z obvyklého postavení.
     
    57:56
    Asiaté se prezentovali dalším nepovedeným zavezením puku do útočného pásma, usadit se před Clarou pro ně představuje velký problém.
     
    57:40
    Italové nadále drží Koreu v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    56:46
    Korejci se po vyhození Italů dostali do útočného pásma.
     
    56:18
    Ivan Deluca jde ven za nesportovní chování, naprosto zbytečně.
     
    54:30
    Park Čin-Čchu ve středním pásmu hezkou stahovačkou oklamal dva hráče soupeře, ovšem jeho spoluhráč neudržel následnou přihrávku.
     
    Do kabin mezitím vinou nespecifikovaného důvodu odešel Nam Hui-du.
     
    53:18
    Nyní raději při rychlé akci Italů po pravé straně pokryl Čong-ho prostor u své levé tyče.
     
    52:05
    Peter Spornberger vyslal na Čong-ha ostrou střelu, která korejskému brankáři vypadla z lapačky a málem že skončila v síti. Na poslední chvíli maskovaný muž Asiatů vytěsnil puk mimo branku a k dorážce se už Italové nedostali.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 1. Frigo (Frank, Trivellato), 7. Mantenuto (Frank, Frigo), 14. Kostner (Marchetti, Pietroniro), 20. Frank (Mantenuto, Larkin), 42. Catenacci (Larkin, Gazley), 44. Mantenuto, 44. Salinitri (Larkin, Catenacci), 44. Marchetti (Kostner, Trivellato) – 22. Sin Sang-hun (Nam Hui-du, An Čin-hü)


    Itálie: Clara (Bernard) – Seed, Trivellato (A), Sponberger, Larkin (C), Glira, Pietroniro, Amarosa, Insam – KOstner, Marchetti, Frank – Mantenuto, de Luca, Frigo (A) – Catenacci, Salinitri, Gazley – Deluca, Mantinger, Purdeller
    Trenér: Michael Pelino

    Jižní Korea: Ha Čong-ho (I Jon-sung) – O In-gjo, I Don-ku, I Sung-čä, Nam Hui-du, Kong Ju-čchan, Či Hjo-sok, I Min-čä, I Ču-hjong – Kim Sang-uk (C), I Čchong-min (A), Kang Jun-sok – I Jong-čun, Sin Sang-hun (A), An Čin-hü – Bä Sang-ho, Čon Čong-u, Kim Gon-u – Kim Sang-job, Kim Si-han, Park Čin-Čchu
    Trenér: Kim U-čä

    Rozhodčí: Uldis Buss, Peter Staňo – Daniel Beresford, Clement Goncalves
    bahis siteleri